Intressant information
Det finns många olika faktorer till mental ohälsa, men vissa brister gör det betydligt värre och jag har varit med om flera fall (ofta barn/ungdomar) där STORA bekymmer haft en fjuttig lösning (brist på någon vitamin exempelvis). Med andra ord kan mycket lidande besparas genom att se till hjärnans näringsmässiga behov.
Tilläggas kan att vi lever i ett "klimat" som är rädd för dalar & djupa känslor (där vi ofta "växer" som mest) - men det är en annan historia...
Det finns hundratals viktiga näringsämnen för kroppen, men för hjärnans hälsa är det 6-8 ämnen som dominerar, enligt William Walsh, specialist på näringsbaserad psykiatri.


Bakgrunden är att Walsh ville se om kriminella, våldsamma barn, sociopater (och senare autistiska, depressiva m m) hade ungefär samma kroppskemi som övriga befolkningen. Det hade de inte. Verkligen inte. Exempelvis nästan alla med autism eller förlossningsdepression och de flesta med schizofreni har kopparöverskott (och därmed zinkbrist). Många med så kallad adhd har B6 brist, och vid stora problem med matte är det ofta B1 & mangan i kombination som saknas. 


Med endast ett urval av 6-8 näringsämnen kan man hjälpa 95% av patienterna med mental ohälsa, enligt Walsh (aktiva missbrukare undantaget). 
Allt fler (även barn & ungdomar) äter psykofarmaka i dagens pressade klimat och dessa har en kraftig påverkan men normaliserar inte hjärnan, utan skapar ett onormalt tillstånd enligt Walsh. (Många gånger skrivs antidepressiva ut för att en person ska stå ut med att vara kvar i något den växt ifrån... Min egen observation) 

Det finns också en liten grupp som är intoleranta mot SSRI-mediciner vilket yttrar sig som självskadebeteende och/eller kraftig aggression. 42 av de 50 större skolskjutningarna sedan 1990 i USA gjordes av ungdomar som gick på SSRI.

Näringsbrister blir allt vanligare idag och en del människor har brister redan när de föds, andra är mer känsliga för tungmetaller & gifter, vissa saknar förmågan att reglera kopparnivån i kroppen. En tredjedel av diagnosticerade autistiska barn har inte "sann autism". Vaccinationer med kvicksilver i anses här vara en STOR bov och många eländiga historier fick Walsh ta del av; hur föräldrar sett sitt barn försvinna in i en rädslobubbla efter vaccination.

Alla testade patienter med mentala problem hade oxidativ stress i kroppen. Våldsamma barn och de med svårast symtom hade extraordinär oxidativ stress. Processad mat (snabbmat), socker, härdat fett, strålning, bekämpningsmedel, fluor i dricksvatten är exempel på faktorer som ökar oxidativ stress i kroppen.

Test av dessa viktiga ämnen (+ några till) i olika varianter eftersom upptaget är av yttersta vikt. Ett test i förebyggande syfte eller för att man upplever vissa besvär. Totalt testas minst 25 olika tillskott i en viss ordning för att finna ev bästa kombination för en kur. Erbjudande till mina kunder:

  • DROP IN tisdagar kl 9-19: 250 kr
  • Tidsbeställning: 350 kr
  • I samband med återbesök:  +50 kr
.................................................................


Vägen till himlen
går via en tekanna

Ryskt ordspråk
Underskatta inte te! Som den lilla nörd jag är tar jag fram nya sätt att blanda till personliga teér och nu chakrate. 1. Testar vilket chakra vi fokuserar på  2. Vilka ingredienser & i vilken proportion. Sedan känner jag mig som "Häxan på Hisingen" när jag blandar ihop det, en känsla att underhålla en urgammal tratiditon av örter vid liv. Detta går bra att testa på drop in eller i samband med återbesök. Jag kan även skicka till dig som bor längre bort. (Endast 1 drop in-test per person när det är kö)


Tidsbeställningar
Nu börjar almanackan fyllas på igen och det är som vanligt sena eftermiddagar & lördagarna som går åt fortast. Öppettider.
 
Varmt välkommen 

Annelie

hälsar Annelie
 
p.s 1
Aboriginerna anses vara den mest barnvänliga kulturen. De skiljer på barnet och dess handlingar. Handlingar kan man ha åsikter om och förändra men barnet i sig är alltid älskat som det är... 
I relationer är det lätt att oroa sig och bli triggad. Här är en liten historia från Doreen Virtue, fritt översatt:

"Janice var extremt bekymrad över sin tonårdsdotter Ashley. "Hon är hemlighetsfull, respektlös, dryg och konfliktsökande. Ju mer jag konfronterar henne desto värre tycks det bli. Ibland undrar vi om hon är på väg in i någon sekt... Vad ska jag göra?!"

Efter flera olika förslag fastnade Janice för Spiritual Healing Treatment: varje gång hon tittar på, tänker på eller interagerar med sin dotter ska hon veta - hängivet absolut veta - att hennes tonårsdotter är en fulländad helig varelse och ett älskat barn av Livet/Gud och påminna sig om att dottern Ashley finns i hennes liv av en större anledning i denna livets mysterieskola. 

Inom en vecka hade hela situationen förändrats. Ashley svarade snabbt på hennes mammas attitydbyte (vilket de flesta barn gör) och la bort sin sarkasm, drog in taggarna och började umgås med familjen igen. VIlket har hållit i sig. 

Detta kan man prova med andra närstående man har en tendens att oroa sig för eller hamna i konflikt med: en släkting (död/levande), vän, kollega, chef (!), granne, partner eller husdjur."

p.s 2
Har du problem med länkarna så är de viktiga ämnena för hjärnan:
Sam-e, Folat (folsyra), Zink, Mangan, Selen, B6, glutation, koppar.
(Vissa av dessa ska man vara säker på att man behöver innan man provar)
Testar även aminosyror, B1,  vitamin D, lecithin och magnesium.
 

"Kärleken är aldrig bortkastad.

Besvaras den inte flödar den åter och helar och renar hjärtat"


Irving Washington
Hela människan i Göteborg
Konvaljegatan 4     41718     Göteborg
helamanniskan@hotmail.com     www.helamanniskan.biz     031-510880
Webbversion
Avregistrera här om du ej vill ha dessa mail